הדברה לבניין

הדברה לבניין המשותף היא פקטור מכריע באיכות חיי הדיירים במקום ובשכונה בכלל. אם יש לכם בעיית מזיקים בתוך הדירה, סביר מאוד להניח שהיא קיימת גם אצל השכנים ולכן כדאי לאגד כוחות ולהזמין מדביר לכל דירות הבניין, השטחים המשותפים וסביבתו החיצונית.

הדברה לבניין היא טיפול בשטחים המשותפים של בניין מגורים, שבהם מזיקים מוצאים מחסה ומזון ומשם מגיעים לדירות: חדר המדרגות, חדר האשפה, בורות הביוב, המקלט והחצר. באביה הדברות מדביר מוסמך מטפל בבניין בתיאום עם ועד הבית, במועד אחד לכל הדיירים, וועד הבית מקבל הוראות כתובות לפני ההדברה ואחריה. הצעת מחיר בטלפון, ללא עלות.

על חשיבותה ומורכבותה של הדברה לבניין

תיקנים, חולדות, עכברים, נמלים, יונים ועוד מגוון גדול של מזיקים נהנים מאוד מהקרבה לאדם ומהמחייה לצידו, בעיקר כשהם מוצאים בה מקומות מוצלחים מאוד למחסה, מזון ומים.

וכך יוצא שדיירי בניינים רבים נתקפים לא אחת בפאניקה ממראה חמור של חולדות מתרוצצות סביב הפחים, או מג'וקים שיוצאים שוב ושוב מפתחי הביוב בבית וסביב הבניין. לעתים מזיקים אלה יימצאו גם באזורים כמו המקלט או המחסנים, במדשאה הסמוכה, בצנרת, המרזבים ועוד.

כל האזורים הללו הופכים את הדברת הבניין לעניין מורכב וייתכן שגם ארוך טווח, הדורש פתרונות הדברה ומניעה למגוון גדול של מזיקים, בדרך של תכנון אסטרטגי לפעולות השוטפות ומיפוי כל הנקודות החשופות של המבנה.

הדברה לבניין

היכן תתרחש הדברה בבניין?

המדביר נדרש לספק פתרונות לאזורים שונים ורבים וביניהם הלובי, המקלט, חדרי המדרגות, הגג, חדרי האשפה, מעליות וכל חלל משותף נוסף. פעולות ההדברה מתמקדות הן בחיסול המזיקים הקיימים אך גם במניעת הופעתם החוזרת.

כך למשל, יהיה קשה מאוד לנטרל לחלוטין את הופעתם של תיקנים מהביוב (שמקושר לצנרת העירונית ולעתים "מעביר" את האוכלוסייה המודברת למקום חדש), אך אפשר לנקוט נגדם בפעולות מניעה שונות.

כמובן שרצוי לקיים את פעולות ההרחקה והמניעה כדי שלא יחולו מפגעים, אך הם עשויים להתרחש בכל מקרה ולכן צריך להנחות את הדיירים לגילוי ערנות במקרה של זיהוי גללי מכרסמים, ריח רע שאיננו חולף, ליקויים במבנה בדגש על חורים בקירות החיצוניים, במערכות הצנרת ועוד.

ריסוס בניין מגורים ומשרדים

הדברת בניינים כוללת בראש ובראשונה את הריסוס, שמהווה קו הגנה ראשוני מפני מגוון גדול של מזיקים, בדגש על ממלכת החרקים לסוגיה. חומרי הריסוס ממשיכים להשפיע במשך כשנה, כך שכל חרק שיבוא עמם במגע ימות בין מספר שעות ועד כמה ימים, תלוי בהשפעתו של החומר ההולכת ונחלשת עם הזמן, עד לחידוש.

מהסיבה הזו מומלץ שהדברת הבניין תבוצע בין פעמיים ועד ארבע פעמים בשנה, כאשר תדירות גבוהה יותר תאפיין בניינים שסובלים באופן קבוע מתיקנים ומכרסמים בביוב.

אם הבעיה חמורה מאוד, מדביר מקצועי יוכל להציע גם טיפולי הדברה שוטפים אחת לחודש, בדומה להדברה המתרחשת בבתי עסק, חנויות ומפעלים.

פעולות למניעת מזיקים בבניין ובשטחיו

מלבד פעולות ההדברה עצמן, חשוב מאוד לטפל בליקויים שונים סביב המבנה שעלולים לגרום להופעת מזיקים:

  • איטום חורים, חריצים וסדקים בקירות החיצוניים של הבניין
  • בדיקת דליפה לברזים וצינורות
  • התקנת רשתות/ דוקרנים בכל מקום חשוף כמו מרזבים, מסתור כביסה או נקודות סמויות בגג והחניה
  • שמירה על סדר וניקיון כלליים בתוך שטחי הבניין ובסביבתו החיצונית, כולל ניקיון באזור הפחים ופינוי תדיר של הזבל אחת לשבוע.

מציאת מדביר מקצועי להדברת הבניין

אין כל ספק כי המדביר שנדרש לפעולות מורכבות, שוטפות ועקביות זקוק למומחיות ומיומנות רבה. כישוריו של המדביר לא יסייעו לו להתמודד אך ורק עם מזיקים שונים ברגע האמת, אלא ישפרו פי כמה וכמה את חיי הדיירים במקום, הן ברמת תקינות המבנה וטיפוחו והן ברמת השקט הנפשי מפני התפרצויות מזיקים קשות, המאופיינות בזוהמה כללית, ריח רע ורמת היגיינה ירודה.

בנוסף יש להדגיש כי שימוש לא אחראי ומקצועי בחומרי הדברה למיניהם עלול לגרום לפגיעה בבני אדם, חיות מחמד ואפילו חיות בר תמימות. לכן מוכרחים להשתמש בהם באחריות ובמסגרת ההסמכה המתאימה לפי חוק.

מדביר מוסמך גם ישלב בין פתרונות ההדברה הירוקים המקובלים לאמצעים נוספים מהגישה האקולוגית וייתכן שגם האלקטרונית, שמצמצמים אף יותר את הנזק לאדם ולסביבה. ולכן מומלץ להעדיף חברות המשלבות כמה פתרונות הדברה אפשריים תוך מתן הכוונה לדיירים כיצד להתנהל בשוטף למניעת מזיקים.

שמירה על נהלי בטיחות במהלך ההדברה

בהמשך למקצועיות המדביר בבניין, עליו לנקוט גם באמצעי זהירות ובטיחות שונים, למשל תליית שלטי אזהרה ברחבי הבניין בעת ההדברה והרחקת ילדים וחיות מחמד מסביבת הריסוס.

הדבקת שלטי אזהרה בבניין

המדביר נדרש גם להותיר את חדרי המדרגות ודלת הכניסה פתוחים כדי לאוורר את הבניין, גם במהלך הטיפול וגם לאחריו. עליו להנחות את הדיירים להימנעות משהות ארוכה בחדר המדרגות ובכל אזור סגור שבו בוצעה ההדברה.

בהדברה נגד מכרסמים, אין בשום אופן להשתמש ברעלים בצורה גלויה וחשופה, כך שהם יפוזרו במחילות בתוך האדמה או במערכת הביוב. אם נדרשת מניעה שוטפת מפני חולדות ועכברים, ניתן להשתמש בתיבות האכלה אטומות ומקובעות ולהציב לצידן שלטי אזהרה מתאימים.

דגשים נוספים לעבודת המדביר בבניין:

קבלת דו"ח מפורט על ההדברה

יש לקבל מהמדביר דו"ח מפורט לגבי שם החומר שבוצע בו שימוש ונגד אילו מזיקים הוא מתאים, מה משך האחריות להדברה והמלצות להימנעות נוספת ממזיקים.

אישור ביצוע העבודה

יש לקבל מהמדביר אישור על ביצוע ההדברה (או העבודה שביצע), המכיל את שם וריכוז חומר ההדברה ומספר אצווה. ניתן לבדוק דרך הדו"ח האם החומר אכן מאושר לשימוש מטעם המשרד להגנת הסביבה.

תיעוד ההדברה ביומן הדברה

המדביר מחויב לתעד את פעולותיו ביומן הדברה, למקרה של הרעלה שבה הרופאים מוכרחים לדעת מה בוצע ובאילו חומרים.

עבודה עם חשבונית

המדביר מחויב להגיש חשבונית.

תיאור לזיהוי המזיק על ידי דיירי הבניין

הדיירים בבניין נדרשים לזהות בזמן כל מפגע ולהבין את מקור הבעיה כדי לטפל בו ולהימנע מהופעה חוזרת, למשל בדיקת מערכות הביוב, חדרי הפחים, צמחייה מטפסת וכיוצ"ב.

וועד הבניין נדרש לעדכן את דיירי הבניין

טרם ההדברה, וועד הבניין יעדכן את כל הדיירים לגבי הפעולה ולמען בטיחותם במהלכה ואחריה.

זקוקים למדביר מיומן, עתיר ניסיון ואמין להדברה והרחקה שוטפת מפני מזיקים בבניין שלכם? צרו עמנו קשר ונשמח לתת לכם שירות.

איך ועד הבית מתכונן להדברה בבניין?

הדברה לבניין עובדת טוב כשכל הבניין מטופל באותו יום. תיקנים וחולדות עוברים בין הקומות דרך צנרת הביוב, ואם מטפלים רק בחלק מהבניין, הם יכולים לעבור לחלק שלא טופל.

שלבמה עושיםלמה זה חשוב
לפני השיחהאוספים פרטים: כמה כניסות וקומות יש, איזה מזיק ראו ואיפה, ואם יש חדר אשפה, מקלט או חצרכך המחיר שתקבלו בטלפון מדויק יותר
קביעת מועדיום אחד לכל השטחים המשותפים. דיירים עם מזיקים בדירה מתאמים ריסוס לבית לאותו יוםהבניין והדירות מטופלים יחד
הודעה לדייריםתולים הודעה בלובי ושולחים בקבוצת הבניין: תאריך, שעה ואילו שטחים מטפליםהורים לתינוקות, נשים בהריון ובעלי חיות מתארגנים מראש
ביום ההדברהפותחים את חדר האשפה, המקלט והגג, ומפנים מחדר המדרגות עגלות וצעצועיםהמדביר מגיע לכל נקודה, ואין חפצים באזור הריסוס
אחרי ההדברהמעבירים לדיירים את ההוראות הכתובות, ומאווררים את חדר המדרגותכל דייר יודע מה לעשות ומתי

לפני שמזמינים מדביר לבניין, בודקים שיש לו רישיון בתוקף. באביה הדברות, הבעלים שלומי לוי הוא מדביר מוסמך עם רישיון של המשרד להגנת הסביבה מספר 3151 ומעל 20 שנות ניסיון בהדברה.

שאלות ותשובות על הדברה לבניין

כמה זמן צריך להיות מחוץ לבית אחרי הדברה בבניין?

בין 3 ל-24 שעות, לפי המזיק. בדירה שטופלה נגד תיקנים או נמלים יוצאים ל-3 שעות, נגד כיני יונים ל-6 שעות, ונגד פשפש המיטה ל-24 שעות. כשיש בבית תינוק מתחת לגיל שנה, אישה בהריון או בעלי חיים, יוצאים ל-24 שעות בכל מקרה. כשחוזרים, מאווררים את הבית.

כמה עולה הדברה לבניין משותף?

אין מחיר אחד, כי המחיר משתנה מבניין לבניין. הוא תלוי בגודל הבניין ובמספר הכניסות, במזיק, ובשטחים שצריך לטפל בהם: חדר אשפה, מקלט, בורות ביוב, חצר או גינה. תמונה של המזיק או של המקום, שתשלחו לנו בוואטסאפ, עוזרת לנו לדייק. הצעת מחיר בטלפון, ללא עלות.

למה יש ג'וקים בבניין גם אחרי שמנקים?

כי הרבה פעמים הם מגיעים מהביוב, ולא מהלכלוך. התיקן האמריקאי, הג'וק הגדול שרואים בחדר המדרגות ובחדר האשפה, חי גם בצנרת הביוב. לכן הדברה לבניין צריכה לכלול טיפול בבורות הביוב ובחדר האשפה, ולא רק ריסוס בחדר המדרגות. ניקיון חשוב, אבל הוא לא מגיע לביוב.

מה עושים כשיש חולדות ליד הפחים של הבניין?

מזמינים מדביר, ולא מפזרים רעל לבד, כי בחצר של בניין עוברים ילדים ובעלי חיים. חולדות נושאות לא פעם מחלות. בינתיים ועד הבית דואג שדלת חדר האשפה נסגרת, שהשקיות בפחים סגורים ושאין פסולת בחצר, כדי שלחולדות יהיה פחות מזון. עוד על הדברת חולדות.

מה עושים עם יונים שמקננות בבניין?

סוגרים את הפתחים שבהם הן מקננות. יונים מלכלכות בניינים ועם הזמן גם פוגעות בהם, ובקן שלהן חיות כיני יונים שעלולות להגיע לדירות. בבניין מתקינים רשת נגד יונים במסתורי הכביסה ובפתחים. אם כבר יש כינים, מפנים את הקן, מטפלים בקירות ובחלונות, ויוצאים מהבית ל-6 שעות.

מקורות: הדברת מזיקים בוויקיפדיה, תיקן אמריקני בוויקיפדיה, הדברה בטוחה לתינוקות ולילדים, משרד הבריאות

עודכן לאחרונה: אוקטובר 2026

מתאמים הדברה לבניין? אנחנו זמינים בכל שעה, חוץ משבת. הצעת מחיר בטלפון, ללא עלות: התקשרו ל-077-997-9673 או שלחו לנו תמונה בוואטסאפ.

המידע בעמוד זה כמו בשאר עמודי אתר האינטרנט זה, הוא מידע ראשוני בלבד ואינו נועד לשמש או להחליף ייעוץ מקצועי. לכל שאלה, מומלץ לפנות לצוות המדבירים המוסמכים והמקצועניים של חברת אביה הדברות. כל תוצאה הנובעת מהסתמכות על המידע באתר, הינה באחריות הקורא או הקוראת בלבד.

הדברה לבניין סיכום בכותרות

רשיון מדביר מוסמך - 3151 - שלומי לוי, חתום על ידי ד"ר עמית אופיר, בתוקף עד ה- 17/11/2029

ממליצים עלינו

מבוסס על484+ביקורות
ביקורות ב-Google5.0(484)
ברכה מזרחילפני 2 ימים
★★★★★

צוות אביה בראשות שלומי גילה מקצועיות רבה בטיפול בטרמיטים, והכל במחיר הוגן ובנעימות ובהצלחה רבה.

Asaf Eliyahuלפני שבוע 1
★★★★★

שלומי מקצוען, אמין ואנושי פתר לנו את הבעיה ביעילות ודרש שנשמור על קשר לוודא שהעניין נפתר לחלוטין.

צילה המבורגרלפני 3 חודשים
★★★★★

התקשרנו לשלומי אחרי שהייתה לנו מתקפת נמלים בכל הבית שלא הצלחנו בשום צורה לטפל.
הגיעו שלומי ויאיר כבר באותו היום שדיברנו איתם. האמת שהייתי סקפטית שהגיע עם הג'ל של הנמלים אבל תוך שעה מהרגע שעזב את הבית לא הייתה יותר נמלה 1 מסתובבת בבית הם עברו באופן יסודי על כל הבית, משקופים, עציצים , חריצים ללא רובה ושמו חומר פעיל בכל הבית. היה לשלומי סופר חשוב לוודא שלא הכלב ולא הילדים יגעו בחומר. הוא וידא איתי 100 פעם את הנושא. היה תענוג, סופר מקצועי ושירות מהיר ומעולה!!!!

Aviva אביבה Braude בראודהלפני 4 חודשים
★★★★★

מעולה!
שלומי הוא אחד מאנשי המקצוע האלה כאשר הוא מגיע אליך אתה ישר מבין שאתה בידיים טובות ומקצועיות ביותר.
היכולת שלו להסביר, להבין את הבעיה, להציע פתרונות ולהגיע, כמו שהוא אמר מראש, גם פעם נוספת על חשבונו(!) כדי שהבעיה תיפתר - זה אחד הדברים הכי נהדרים שאפשר לבקש מבעל מקצוע.
זו לא פעם ראשונה שאני משתמשת בשירותי הדברה, אבל מרגע ששלומי היה אצלי - אני לא מחליפה אותו באחרים.
מומלץ ביותר!!!

Orit Vikinskiלפני 4 חודשים
★★★★★

כל התהליך נעשה מרחוק בלבד – באמצעות תמונות וסרטוני וידאו, בלי צורך להגיע אליי הביתה. כבר בשיחה הראשונה קיבלתי הכוונה מקצועית וסבלנית, ובזכותה הצלחנו לאתר את מקור הבעיה.
היו לנו עשרות חיפושיות מזון בחדר של הילד, וזה היה פשוט מגעיל ומתסכל. ברגע שהבנו מה המקור וטיפלנו בו, הבעיה נפתרה.
אני באמת לא חושבת שהייתי מצליחה לגלות את זה לבד. השירות היה מקצועי, זמין, יעיל וחסך לי הרבה זמן, כסף ועוגמת נפש. ממליצה מכל הלב!

Roni Ben Poratלפני 4 חודשים
★★★★★

סופר מקצועי, הוגן וישר!
הגענו דרך המלצה ואין ספק שנמליץ גם לכל מי שמחפש הדברה

Arina Smajaלפני 5 חודשים
★★★★★

ריסוס מעולה, ‏ג׳וקים הפסיקו לבוא לבית ישר אחריו. ‏שירות מדהים, אנחנו ‏מבית קרקע

רחלי ליכטלפני 6 חודשים
★★★★★

תודה רבה על השירות אדיב ומקצועי.
בדירה שלנו היתה מכת נמלים ומקקים מטרידה.
אביה והצוות שלו הגיעו בחיוך מרגיע.
נתנו לנו הוראות מודייקות ואכפתיות כיצד לנקות נכון לאחר ההדברה.
ממש אכפת להם לשמור על בריאות המשפחה ובעלי החיים שבבית!
ב"ה הנמלים נעלמו והמקקים כולם על הגב 😉
ממליצים מאוד ומרוצים מאוד!!
שמחנו להכיר 🙂

Dana Eshellלפני 6 חודשים
★★★★★

שנה שביעית או שמינית ברציפות שחברת אביה עושים לנו הדברה חד שנתית, ועד כה לא נתקלנו בבעיית טפילים בבית, והשירות שלהם מהיר, אחראי והכי אדיב שאפשר לבקש.

Zvika Dekelלפני 8 חודשים
★★★★★

המדביר שלומי הגיע אליי בעקבות תלונה על ריח של נבלה. לא היה ברור מאיפה מגיע הריח, אבל שלומי לא ויתר. חיפש, טיפס, זחל עד שלבסוף מצא ופתר לנו את הבעיה. כל הכבוד!! מקצוען ואחלה בנאדם!

SY GLלפני 8 חודשים
★★★★★

שירות מעולה
מקצועי
לפני זה קיבלתי שרוצים שממש לא הייתי מרוצה מחברות אחרות עד שהזמנתי את החברה הזאת ממש ממליץ עושים מה שצריך מחיר מעולה והכל מקצועי

shellyלפני 9 חודשים
★★★★★

הגעתי לשלומי דרך מידרג עקב פסוקאים שגיליתי במטבח. דיברנו בבוקר ותוך כמה שעות הוא הגיע אליי, זיהה את המזיק והציע דרכים לטיפול. גם לאחר מכן המשיך לעזור לנו עם הבעיה וליווה אותנו ברגישות ומקצועיות.

omry hochbergלפני 10 חודשים
★★★★★

שלומי הגיע אלי היום לטיפול בחולדות בבית. הוא מקצוען אמיתי ואני ממליץ עליו בחום רב!. הוא מאוד נחמד והסביר את כל התהליך בצורה מאוד מפורטת.
מומלץ בחום!!!

Benji Leventhalלפני חודש 1
★★★★★

שלומי - אחלה גבר, ותמיד זמין ואיכפתי.
עושה גם פולואפ על הפניות, לראות שהכל כשורה.
תמיד מרגיש שיש לך את הגב שלו בהתמודדות עם מזיקים.
אחלה איש מקצוע

יצחק מזורלפני 2 חודשים
★★★★★

ראשית, המענה הטלפוני המהיר והאנושי של אלינור ושלומי המקסימים, והצעת המחיר הישירה - כבר אז אתה מבין שאין לך עסק עם מאכר או חאפר. קבענו בזריזות רבה עם דולב התותח שהגיע אלי לחריש. היה אדיב, חייכן ובעל חוש הומור, יחד עם זריזות ומקצועיות. עשה עבודה נקיה וטובה מאוד. וגם במחיר נוח ושווה לכל נפש. ממליץ בחום רב!! אלופים!

איילת בסיס בר-נירלפני 2 חודשים
★★★★★

סיוט של מספר שבועות הגיע לסיומו...
הודות לאביה לאביה מלאך ( החולדות) .
ברגישות מקצועיות זמינות והכוונה תוך ללמד אותנו על נפש החולדה והצרכים שלה . כמטפלת רגשית גם התעוררה בי חמלה נוכח החרדה שלה .
בקיצור...אם גם לכם החיים פתאום התמלאו בעוד חיים שלא רציתם שנכנסו למגירות, ארונות ויצרו בהלה במטבח ובנשמה ...
לא להסס ולהתקשר לאביה המדהים - הוא האדם ברגע הזה עבורכם .
לא רצינו את החולדה אך אם כבר הגיעה , להזמין את אביה שמחזיר את החיים למסלולם ואת הנשמה לנשום.
מומלץ , נערץ .
משפחת בר ניר
מעברות .

yael bengioלפני 3 חודשים
★★★★★

איש מקצוע הכי ישר שיש! משקיע, אכפתי והכי מקצועי שפגשתי וזמין תמיד.

Alex Bazovלפני 4 חודשים
★★★★★

אנשי מקצוע מעולים עם שירות של מעל 100 אחוז .עושים עבודה מעולה ,הם עושים אצלי ריסוס כבר 4 שנים ,

אנה לינקובלפני 5 חודשים
★★★★★

שירות 1002929/100
מסבירים כמו שצריך מרגיעים נותנים מענה בכל שעה
סובלניים משמידים כל דבר (מהיסוד)מכל מקום ופינה
תותחים צוות של אלופים
מפרטים הכל (ניקיון, אריזות)
מרוצה מאוד

galit peledלפני 5 חודשים
★★★★★

המלצה מאוד מאוד חמה לצוות אביה הדברות!!!! בבניין שלנו יש בעיית יונים נוראית.
יונה בנתה קן בפיר של הממ״ד חדר הילדים. הרגיש לי שזו משימה בלתי אפשרית להוציא אותה משם. דיברתי עם שלומי והצוות שהגיעו בהתראה קצרה ללא בעיה. טיפלו בבעיה ברגישות, אסתטיות וביסודיות. היה חשוב לי שהחדר לא יתלכלך ובאמת עשו את המיטב, והצליחו להוציא את היונה והקן, לנקות את המקום של הפיר שהיה מזוהם כולו ולתת מענה מקסימאלי לטיפול בפירצה בחלון הממ״ד.
ללא ספק תמורה שווה למחיר ושירות אמין ומקצועי.
בנוסף לפני שבוע גם עשו לי רשת יונים במסתור כביסה אחרי שיונים נכנסו לשם. בצורה סופר יסודית והיו זמינים למענה מיידי. בקיצור ממליצה בחום. צוות של אלופים!!

צביהלפני 5 חודשים
★★★★★

ממליצה בחום על שירותי ההדברה שלהם!! ענו מיידי בשעת ערב, וכבר הגיעו יום למחרת בזמן. עבדו בחריצות, עשו מעל ומעבר. אנשים נעימים, אדיבים ומקצועיים.

יצחק בן דודלפני 6 חודשים
★★★★★

שלומי והבחור שהיו איתו עשו עבודה מעולה ועזרו לנו מאוד. פיזרו מלכודות, עזרו בתפיסה והגיעו בהמשך להדביר. היו זמינים לכל שאלה. ממליץ בחום!

רון נסימילפני 8 חודשים
★★★★★

אביה הגיע אליי לעסק
יצאתי מרוצה מאוד ממנו ומהשירות שלו
אביה דאג כל בוקר לבדוק אם החולדה נתפסה
לפניו הזמנתי 2 מדבירים שלצערי לא עשו חצי ממה שאביה עשה ולא הצליחו לתפוס את החולדה
לבסוף אחרי יומיים היא נתפסה וירד לנו אבן מהלב
אביה מילכד לי את כל המחסן בלי לחסוך בדבר, הרגשתי שמאוד חשוב לו התוצאה
קשה מאוד למצוא נותני שירות היום ברמה הזאת
ממליץ בחום!

Adi Kwelerלפני 8 חודשים
★★★★★

השירות היה מהיר אדיב יעיל ומקצועי.בעיית העכברושים נפתרה וחזרתי לנשום.
תודה רבה שלומי מאביה הדברות.

ירדן אדלרלפני 10 חודשים
★★★★★

שלומי אלוף! מקצועי, לעניין והגון ביותר! עזר לנו מאוד. ממליצה בחום

דילוג לתוכן